Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Gęś
    pierś z gęsi, ziołowy biszkopt, kawior malinowy, puder orzechowy, kompresowane jabłko, sos z pigwowca
  • Tatar ze śledzia
    śledź Bałtycki, marynowana cebula, świeży lubczyk, kwaśna śmietana, marynowane buraki
  • Dyniowa
    krem z pieczonej dyni, lane kluski, kwaśna śmietana, płatki migdałów
  • 29
  • Gołąbki
    filet ze szczupaka, duszona kapusta, puree ziemniaczane, mus z marchewki, sos z pieczonych pomidorów
  • Golonka
    roladka z wolno gotowanej golonki, kapusta kiszona z kminkiem, ogórek kiszony, szalotka, sos z musztardą francuską
  • Makaron
    krewetki, oliwa z oliwek, młody szpinak, suszone pomidory, chili
Tydzień z kuchnią polską oraz produktami Gorzelni Chopin
(5 – 11.11.2018)
  • Zupa Truflowa
    przyrządzona z białej trufli i ziemniaków, podana z grzankami z pieczywa razowego oraz pianką z trybuli,
    na życzenie sparowana z Młodym Ziemniakiem 2017.
  • Kaczka Pieczona
    podana z konfiturą z buraka, żurawiny i jabłka, sosem pomarańczowym z kardamonem, pieczonym selerem z orzechami i kluskami ziemniaczanymi,
    na życzenie sparowana z Chopin Wheat.
  • Szarlotka
    przyrządzona z prażonych jabłek z cynamonem, podana z białą czekoladą, kruchym ciastem, kawiorem z jabłka oraz lodami śmietankowymi z tonką,
    na życzenie sparowana z Likierem Chopin Karmelowym z Solą Morską.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Wielcy Polacy" m.in. z wódką Chopin Rye
    „Ziemniaczany” m.in. z Młody Ziemniak 2017


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00