Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Marynowany łosoś
    łosoś w burakach, wakane z sezamem, kwaśna śmietana, chrupiąca grzanka, majonez cytrynowy
  • Sałatka Waldorf
    seler, karmelizowane włoskie orzechy , sałata rzymska, rodzynki , kompresowane jabłko
  • Krem z papryki
    pieczona papryka, pomidory, grzanka z razowego pieczywa, oliwa z lubczyku
  • 29
  • Halibut
    filet z halibuta, risotto paprykowe, szpinak z pomidorami, marynowane glony morskie z sezamem
  • Kurczak zagrodowy
    pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, marchew z pomarańczą, sos z zielonym pieprzem
  • Makaron
    ser blue Frontiera, gruszka kompresowana, szpinak, ser bursztyn, orzechy
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Beluga, Amundsen oraz Saska.
(19 – 25.2.2018)
  • Tatar
    z sezonowanej polędwicy wołowej, podawany z żółtkiem 64 C, emulsją musztardową, koreczkami helskimi, lubczykiem i biszkoptem z palonego siana,
    na życzenie sparowany z wódką Beluga Noble.
  • Pierogi z kaczką
    podane z musem z młodych buraków, sosem tymiankowym oraz ziołową posypką,
    na życzenie sparowane z Saską Śliwką Węgierką.
  • Kotlety mielone
    przygotowane z wyselekcjonowanej wieprzowiny, podane z pieczoną marchwią, tłuczonym zielonym groszkiem, musem z buraka oraz truflowym puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowane z wódką Amundsen.
  • Koktajl Polskie Negroni
    przyrządzony na bazie Żołądkowej Gorzkiej z Figą, miodu pitnego półtoraka, prosecco oraz pomarańczowo-czekoladowego bittersa.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z wódką Amundsen
    „Super Premium” m.in. z Beluga Noble


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI już w pierwszym półroczu od otwarcia trafił do najbardziej prestiżowego na świecie przewodnika po restauracjach „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE 2016”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00