Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Śledź
    filet śledzia bałtyckiego, marynowana czerwona cebula, musztarda francuska, kwaśna śmietana, kompresowane jabłko, kawior buraczany, kiełki pora
  • Sałata Waldorf
    marynowany seler, prażone orzechy włoskie, zielone jabłko, chrupiąca sałata, kompresowane rodzynki
  • Kapuśniak
    krem z kiszonej kapusty, skwarki z wędzonej słoniny, chrupiące grzanki z pieczywa razowego
  • 29
  • Sandacz
    filet z sandacz, gotowa brukselka, puree ziemniaczane z cytryną, sos kalafiorowy z szafranem
  • Policzki wołowe
    wolno gotowane policzki, mus z pieczonej pietruszki, ziemniaki z tymiankiem, szpinak z czosnkiem, sos z marynowanym pieprzem
  • Makaron
    pierś z kurczaka zagrodowego, suszone pomidory, młody szpinak, kremowa śmietana, ser Bursztyn
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Finlandia.
(22 – 28.10.2018)
  • Nóżki w galarecie
    podane z ucieranym chrzanem z pigwą, musem z pieczonego czosnku, rzodkiewką, kawiorem octowym, musztardą i emulsją majerankową,
    na życzenie sparowane z wódką Finlandia.
  • Kasza pęczak
    przyrządzona z borowikami, szalotką, natką pietruszki oraz wędzonym Oscypkiem,
    na życzenie sparowana z Finlandią Platinum.
  • Kaczka Pieczona
    podana z zasmażanymi burakami, żurawiną i jabłkiem, sosem pomarańczowym z kardamonem, pieczonym selerem z orzechami i kluseczkami ziemniaczanymi,
    na życzenie sparowana z Finlandią Redberry.
  • Koktajl Piernik
    przyrządzony na bazie wódki Finlandia Lime, likieru miodowego, świeżego soku z limonki, syropu piernikowego, soku jabłkowego, białka oraz bitters’a
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Finlandia
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z Finlandią Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00