Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Sałatka
    roladki z kaszy gryczanej z kozim serem, chrupiące sałaty, owoce sezonowe,marynowana pigwa, musztarda jabłkowa
  • Tatar z pstrąga
    wędzony pstrąg tęczowy, jajko przepiórcze, kawior z buraka, chrupiąca grzanka, kapary, cytryna
  • Zupa
    Krem z zielonego groszku, piana miętowa, oliwa pomidorowa, grzanka razowa
  • 29
  • Kotlet schabowy
    schab sous vide w chrupiącej panierce, ziemniaki z koprem, kwaśna śmietana, ogórek, szczypior
  • Dorsz
    dorsz bałtycki zapiekany z borowikami, ziemniaki z cytryną , chrupiące sałaty, pomidory malinowe, ogórek marynowany
  • Kluseczki
    kaczka confit, kluseczki ziemniaczane, rozmaryn z żurawiną, masło, ser Oscypek
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Stumbras i U’Luvka.
(16 – 22.10.2017)
  • Śledź z lubczykiem
    podany z lubczykowym pesto, pianką z ogórka oraz sałatami
    na życzenie sparowany ze Stumbras Pure.
  • Krupnik
    podany z pulpecikami z kurczaka zagrodowego, kaszą jaglaną z warzywami oraz esencją koperkową,
    na życzenie sparowany ze Stumbras Premium Organic.
  • Polędwica wołowa
    podana z puree z pieczonej pietruszki, fasolką szparagową z wędzoną słoniną, szalotką, ziemniakami z białą truflą oraz sosami Bernaise i z palonego masła,
    na życzenie sparowana z U’Luvką.
  • Koktajl Gruszkowy Collins
    przyrządzony na bazie wódki Stumbras Centenary, pulpy gruszkowej, miodu, cytryny oraz wody gazowanej.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Zbożowy” m.in. ze Stumbras Centenary
    „Owocowy” m.in. z wódką Stumbras Cranberry


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI już w pierwszym półroczu od otwarcia trafił do najbardziej prestiżowego na świecie przewodnika po restauracjach „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE 2016”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

Opening Shots


warsawinsider.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: restauracja@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00