Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Oscypek
    Grillowany oscypek, chrupiące sałaty, jagody, świeże truskawki, karmelizowana żurawina, prażone migdały
  • Śledź
    Filet ze śledzia, kwaśna śmietana, młode ziemniaki, koper, marynowana cebula, oliwa ziołowa, szczypiorek
  • Chłodnik
    Sorbet ze świeżego ogórka, jogurt naturalny, maślanka, młody czosnek, rzodkiewka, gotowane jajko
  • 29
  • Sandacz
    Filet z sandacza, młoda cukinia, fasolka szparagowa, młody szpinak, pieczone młode ziemniaki, sos szparagowy
  • Schabowy
    Schab w chrupiącej panierce, młode ziemniaki tłuczone z masłem, mizeria z koperkiem
  • Makaron
    Polędwica wołowa, pomidory czereśniowe, musztarda francuska, borowik szlachetny, śmietana, ser bursztyn
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Stumbras i U’Luvka.
(18 – 24.06.2018)
  • Kozi ser z gruszką
    podany w chrupiącym cieście z burakami, sałatą, jogurtem z marakują, marynowaną w czerwonym winie gruszką, konfiturą z czarnego bzu oraz karmelizowanymi orzechami włoskimi,
    na życzenie sparowany ze Stumbras Premium Organic
  • Golonka
    podana młodą kapustą z koprem i pomidorami, ziemniakami opiekanymi, lodami chrzanowymi, pianą z kapusty oraz sosem z pieczonego czosnku i miodu,
    na życzenie sparowana z Millenium by Stumbras
  • Polędwica wołowa
    podana z puree z pieczonej pietruszki, kaszą pęczak z borowikami oraz sosem z palonego masła i szalotki,
    na życzenie sparowana z U’Luvką .
  • Koktajl Gruszkowy Collins ( 25,- )
    przyrządzony na bazie wódki Stumbras Centenary, pulpy gruszkowej, miodu, cytryny oraz wody gazowanej.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Zbożowy” ( 40,- ) m.in. z wódką Stumbras Centenary
    „Owocowy” ( 53,- ) m.in. ze Stumbras Raspberry


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00