Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Sałatka
    Kompresowany koper włoski, glazurowane złote buraki z chilli, chrupiące sałaty, orzechy włoskie, owoce jagodowe, dressing z pomarańczą
  • Gęś
    Wędzona pierś z gęsi, marynowana pigwa, chrupiące sałaty, dressing z czarnego bzu,
  • Ogórkowa
    Ogórki kiszone z Hajnówki, smażone ziemniaki, kwaśna śmietana
  • 29
  • Pstrąg
    Smażony filet z pstrąga, kasza perłowa, szpinak baby z czosnkiem, grillowany pomidor, sos ber blanc
  • Kurczak zagrodowy
    Pierś z kurczaka zagrodowego, glazurowana marchew z pomarańczą, puree ziemniaczane, sos z zielonym pieprzem
  • Makaron
    Polędwica wołowa, trawa cytrynowa, chili, chrupiące warzywa, prażony sezam
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Grey Goose.
(20 – 26.11.2017)
  • Śledź z lubczykiem
    siekany filet śledzia bałtyckiego, podany na lubczykowym pesto z dodatkiem sałat oraz piany z ogórka,
    na życzenie sparowany z wódką Grey Goose Le Citron.
  • Kluski ziemniaczane
    przyrządzone z borowikami,bobem, fasolą szparagową, pomidorami oraz serem Bursztyn,
    na życzenie sparowane z Grey Goose.
  • Dorsz
    podany ze smażonymi ogórkami, miodem, bobem, kaszą jaglaną oraz emulsją buraczaną i sosem kalafiorowym z szafranem,
    na życzenie sparowany z Grey Goose Le Citron.
  • Koktajl Espresso Martini
    przyrządzony na bazie wódki Grey Goose, likieru kawowego, espresso oraz wanilii.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Owocowy” m.in. z wódką Grey Goose Le Citron
    „Super Premium” m.in. z Grey Goose


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI już w pierwszym półroczu od otwarcia trafił do najbardziej prestiżowego na świecie przewodnika po restauracjach „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE 2016”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00