Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Zupa
    pieczone buraki, karmelizowane maliny, kwaśna śmietana, prażone orzechy
  • Nóżki
    gotowana golonka, pieczony czosnek, chrzanowa galaretka, emulsja musztardowa
  • Sałatka
    wędzona pierś gęsi, bukiet chrupiących salat, karmelizowane orzechy, dressing z czarnego bzu, konfitura z rokitnika, marynowany kalafior
  • 29
  • Halibut
    filet halibuta, komosa ryżowa, szpinak baby, kompresowany w miodzie zielony ogórek, sos cytrynowy
  • Kurczak zagrodowy
    faszerowana pierś kurczaka zagrodowego, marchew z wanilią, grillowana cukinia , sos z trawą żubrową, sałata rzymska
  • Makaron
    owoce morza, sos pomidorowy, duszona szalotka, natka pietruszki, szpinak
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Amundsen, Beluga oraz Saska.
(15 – 21.1.2018)
  • Tatar
    z sezonowanej polędwicy wołowej, podawany z żółtkiem 64 C, emulsją musztardową, koreczkami helskimi, lubczykiem i biszkoptem z palonego siana,
    na życzenie sparowany z wódką Beluga Noble.
  • Pierogi z kaczką
    podane z musem z młodych buraków, sosem tymiankowym oraz ziołową posypką,
    na życzenie sparowane z Saską Śliwką Węgierką.
  • Kotlety mielone
    przygotowane z wyselekcjonowanej wieprzowiny, podane z pieczoną marchwią, tłuczonym zielonym groszkiem, musem z buraka oraz truflowym puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowane z wódką Amundsen.
  • Koktajl Polskie Negroni
    przyrządzony na bazie Żołądkowej Gorzkiej z Figą, miodu pitnego półtoraka, prosecco oraz pomarańczowo-czekoladowego bittersa.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z wódką Amundsen
    „Super Premium” m.in. z wódką Beluga Noble


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI już w pierwszym półroczu od otwarcia trafił do najbardziej prestiżowego na świecie przewodnika po restauracjach „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE 2016”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00